Let op, geld lenen kost ook geld

U kan ervoor kiezen om zelf voor uw bescherming te zorgen of... u te informeren over verzekeringen verbonden aan krediet!

 

Een krediet kan u helpen om de projecten die u nauw aan het hart liggen te verwezenlijken. Maar een aankoop op krediet mag u niet onderschatten. Tijdens de looptijd van uw krediet kunnen er zich onverwachte situaties voordoen waardoor uw financiële stabiliteit en uw terugbetalingen in gevaar komen.

 

In oktober 2019 had 5,4% van de meerderjarige Belgische bevolking problemen om zijn of haar consumentenkrediet of hypothecaire lening af te betalen. De kredietverzekeringen helpen u om u tegen de onvoorspelbaarheid van het leven te beschermen.

 

Maar in welke gevallen zijn zo’n kredietverzekeringen nuttig? Ze bieden u en uw gezin bescherming. Bij onvoorziene omstandigheden hoeft u zich geen zorgen te maken over de terugbetaling van uw krediet (onder bepaalde voorwaarden). U kunt zich beschermen in het geval van:

 

  • onvrijwillige werkloosheid: uw maandelijkse aflossingen worden betaald gedurende een welbepaalde periode.
  • tijdelijke en volledige werkonbekwaamheid: een ongeval is snel gebeurd en kan u werkonbekwaam maken. In dat geval betaalt uw verzekering uw maandelijkse aflossingen.
  • volledige permanente invaliditeit of overlijden: uw verzekering betaalt het volledige krediet terug. Zo blijft uw gezin beschermd en erft het geen schulden.

 

Weet dat de verzekering bij een consumentenkrediet niet verplicht is, u kiest zelf of u deze optie wilt.

Wilt u een verzekering, dan raden we u aan om dit meteen bij het begin van uw kredietcontract aan te vragen. U kunt het bedrag van uw verzekeringspremie en van uw kredietaflossing groeperen. Zo hoeft u maar één betaling te doen. En u, uw gezin en uw krediet zijn beschermd tegen onvoorziene omstandigheden.

 

Aarzel niet om uw adviseur te raadplegen voor alle voorwaarden van een kredietverzekering.

 

Cetelem wil haar klanten beschermen tegen de onvoorspelbaarheid van het leven... wilt u meer informatie over dit onderwerp, lees dan snel meer over onze verschillende verzekeringen.

 

Lees ook: aanmelden voor de nieuwsbrief van Cetelem? Topidee!

Benieuwd naar meer artikelen of video’s? Surf naar ons blog en meld je aan voor de nieuwsbrief!