Let op, geld lenen kost ook geld

Je kunt ervoor kiezen om zelf voor je bescherming te zorgen of ... je kunt je informeren over een kredietverzekering!

Met een lening kun je projecten realiseren die voor jou belangrijk zijn. Maar kopen op krediet is iets waar je wel goed over moet nadenken. Tijdens de looptijd van je krediet kunnen onvoorziene gebeurtenissen je leven, je financiële situatie en je aflossingen uit balans brengen. Met een kredietverzekering kun je je beschermen in geval van onvrijwillig baanverlies of arbeidsongeschiktheid. De verzekering betaalt ook je lening volledig terug in geval van blijvende totale invaliditeit of overlijden, zodat je dierbaren beschermd zijn en niets hoeven terug te betalen. Wij leggen je alles uit!

 

Waarom is dit nuttig?

Eind 2021 stonden in België 291.158 personen geregistreerd die een betalingsachterstand hadden opgelopen met consumentenkredieten en hypothecaire leningen. Een kredietverzekering, de zogenaamde schuldsaldoverzekering, kan helpen om je te beschermen tegen deze situatie en tegen de grillen van het leven. 

 

Wanneer is dit nuttig?

Deze verzekering is een bescherming voor jou en je gezin. Dit betekent dat je je bij bepaalde onvoorziene gebeurtenissen geen zorgen hoeft te maken over de terugbetaling van je lening (onder bepaalde voorwaarden). Je kunt jezelf en je dierbaren beschermen tegen:

  • onvrijwillige werkloosheid: je maandelijkse aflossingen worden betaald tot je ander werk vindt, tot een maximale tussenkomst van 1 jaar.
  • tijdelijke en volledige arbeidsongeschiktheid: een ongeval is snel gebeurd en kan je arbeidsongeschikt maken. In dat geval betaalt je verzekering je maandelijkse aflossingen. Ook langdurige ziekte wordt gedekt, tot een maximale tussenkomst van 18 maandelijkse aflossingen per schadegeval.
  • volledige permanente invaliditeit of overlijden: je verzekering betaalt het volledige krediet terug. Zo blijft je gezin beschermd en erft het geen schulden.

 

Weliswaar zijn verzekeringen die gekoppeld zijn aan een consumentenkrediet niet verplicht, maar ze zijn wel sterk aanbevolen. Aan jou om te beslissen of je er een afsluit.

 

Ons advies 

Wij raden je aan om er aan het begin van je kredietcontract een aan te vragen. Je kunt het bedrag van je verzekeringspremie en de terugbetaling van je lening samenvoegen. Zo betaal je telkens maar één aflossing. En jij, je gezin en je krediet zijn beschermd tegen de onvoorziene omstandigheden van het leven.

 

Voor Cetelem is het belangrijk dat onze klanten beschermd zijn tegen onverwachte gebeurtenissen in het leven...

Wil je hier meer over weten, lees dan alles over onze  verzekeringsformules.

 

Lees ook ons artikel Nalatenschap en kredieten: wat je moet weten!