Let op, geld lenen kost ook geld

Je kunt heel wat aanpassingen aan je woning financieren met een ecologische renovatielening. Zo kun je geld lenen om de renovatiewerken door een professional te laten uitvoeren of om de nodige materialen te kopen en dan zelf de handen uit de mouwen te steken. Benieuwd naar welke renovatiewerken in aanmerking komen voor deze lening? Wij vertellen het je graag.

1. Alles begint met een audit

Als je nog niet zeker weet wat er kan of moet gebeuren in je woning, kun je advies vragen aan een specialist. Hij kan dan een energieaudit uitvoeren. Je kunt deze audit financieren met een lening. Na de audit weet je veel beter welke renovatiewerken er kunnen worden uitgevoerd, welke voorrang hebben en hoeveel het totaalplaatje precies zal kosten.

2. Je woning isoleren

De meeste woningen in België dateren van vóór de oliecrisis in 1970 en zijn bijgevolg echte energieverslinders. En zelfs als je verwarmingssysteem optimaal werkt, verlies je alle voordeel als je woning niet naar behoren is geïsoleerd. Een goede isolatie kan je energieverbruik en dus je energiefactuur flink doen dalen!

Je kunt een ecologische renovatielening gebruiken om:

  • Je muren, vloeren en dak te isoleren;
  • Dubbel glas of hoogrendementsglas te plaatsen;
  • Een groendak aan te leggen: niet alleen isoleert een groendak tegen warmte en koude, het dempt ook lawaai, verlengt de levensduur van je dak en voegt een zekere charme toe.

3. Verwarming plaatsen

De ecologische renovatielening dekt ook de installatie van verschillende verwarmingssystemen:

  • De vervanging van een oude verwarmingsketel;
  • De installatie van een systeem voor de productie van warm water met zonne-energie;
  • De plaatsing van een systeem om de temperatuur van de centrale verwarming te regelen met behulp van radiatorkranen of een thermostaat met timer;
  • De installatie van een pelletkachel.

4. Je eigen energie produceren

Je kunt ook een ecologische renovatielening aanvragen voor installaties die je helpen zelf energie op te wekken. Hierbij denken we in de eerste plaats aan zonnepanelen, maar er is meer! Ook dit kun je financieren met deze lening:

  • Een lucht/water-warmtepomp om energie te besparen;
  • Systemen voor de productie van geothermische energie;
  • Systemen voor de productie van warm water met zonne-energie.

Je kunt ook domoticatoestellen financieren die je helpen om het energieverbruik van je woning te optimaliseren.

 

Wist je trouwens dat Brussel premies aanbiedt voor renovatiewerken? Zo haal je meteen heel wat druk van je budget voor ecologische renovatiewerken! Ontdek hier alles over deze premies

Heb je andere renovatiewerken in gedachten? Sommige renovaties kunnen niet worden gefinancierd met een ecologische renovatielening, zoals een nieuwe keuken, een dressing of een zwembad. Wel kunnen ze worden gefinancierd met een klassieke renovatielening.

Cetelem biedt een van de beste rentevoeten op de markt voor jouw financieringenSimuleer nu online je lening.

Type krediet: lening op afbetaling.