Let op, geld lenen kost ook geld

Wil je je woning renoveren? Wil je een frisse wind door je woning laten waaien of ben je van plan je woning duurzamer te maken? Cetelem helpt je met de financiering van je project en lijst alvast de premies op waarop je mogelijk recht hebt!

Vlaanderen

 

Sinds 1 oktober 2022 kunnen particulieren en bedrijven in Vlaanderen een premie aanvragen voor renovatie en energiebesparende investeringen.  De eengemaakte premie geldt voor woningen, appartementen en alle andere gebouwen in het Vlaamse Gewest.

De aanvraag gebeurt via één online loket: mijnverbouwpremie.be

Je kunt de premie aanvragen voor dak-, muur- en vloerisolatie, vensters, verwarming, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen, maar ook om een gebouw met een energiescore E zuiniger te maken.

Ook andere renovatiewerken en andere energiebesparende toestellen komen in aanmerking voor de premie.

Verder wil de Vlaamse overheid eigenaars helpen hun gebouwen energiezuiniger te maken met een lening van maximaal 60.000 euro. Meer informatie over de Vlaamse verbouwpremies vind je op mijnverbouwlening.be. Via die website kun je ook je aanvraag indienen.

 

Brussel 

 

Sinds 1 januari 2022 biedt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest maar liefst 45 woningpremies aan die samen de RENOLUTION-premies genoemd worden.

De premies en de werken die in aanmerking komen, zijn zeer uiteenlopend. Zo zijn er onder meer:

  • Premies voor verschillende verwarmingsinstallaties;
  • Premies voor dakwerken;
  • Premies voor thermische en/of akoestische isolatie;
  • Premies voor de verfraaiing van gevels.

 

Ga zeker eens naar de website van Renolution om te kijken of jouw werken in aanmerking komen.

 

Neem ook contact op met HOMEGRADE BRUSSELS voor begeleiding bij je renovatiewerken.

 

Wallonië

 

Als je in Wallonië woont, kun je in aanmerking komen voor een of meer Woonpremies, waarmee je een pakket werkzaamheden kunt financieren om je woning te renoveren en energie te besparen.

Er is één belangrijke voorwaarde: je moet een beroep doen op een door het Gewest erkende woningcontroleur, die de uit te voeren werkzaamheden en de volgorde ervan zal bepalen. Het is essentieel dat je deze voorwaarde respecteert. Ga dus geen verplichtingen aan vóór de controle en de overeenkomst, anders verlies je je premie.

Het bedrag van de subsidie hangt af van de uit te voeren werkzaamheden en het gezinsinkomen.

Bovendien kan het Gewest je ook leningen met verlaagd tarief of nultarief toekennen die de aanvraag van de premies omvatten.

Alle informatie hierover is te vinden op Primes Habitation en Wallonie.

 

Wil je je klassieke of ecologische renovatiewerken financieren?

 

Cetelem helpt je met de financiering. Simuleer nu je lening online.