Let op, geld lenen kost ook geld

Het is handig om algemene richtlijnen te hebben die van jouw project een succes kunnen maken, maar elk project heeft specifieke aandachtspunten. Als je een tweedehands auto wil kopen, moet je op andere dingen letten dan bij de aankoop van een elektrische fiets, het verbouwen van je badkamer of het plannen van je huwelijksfeest. Daarom hebben we een aantal praktische tips op een rij gezet voor verschillende projecten. Ontdek hier of we jou ook kunnen helpen!

  •  Wil je een auto, motor of mobilhome kopen?

Aan een auto, motor of mobilhome kan je heel veel plezier beleven, maar als je niet goed oplet bij de aankoop kan het ook heel wat miserie veroorzaken. Dan spreken we niet alleen over mogelijke technische problemen, maar ook over onverwachte kosten voor verzekering, taksen of onderhoud. Wie goed voorbereid is, kan veel geld besparen, wie impulsief aankoopt, dreigt veel geld te verliezen.

 

Checklist voor aankoop auto, motor, mobilhome

 

  • Wil je een elektrische fiets aankopen?

Een elektrische fiets maakt het gemakkelijker om de auto te laten staan voor boodschappen of uitstapjes. Je beweegt dan meer en verbruikt minder fossiele brandstoffen. Een win-win voor je fysiek en je portemonnee. Toch kan je best goed bestuderen waarvoor jij zo’n elektrische fiets zou gebruiken en welk systeem of budget dan best bij jou past. Heb je ook gedacht aan de gepaste verzekering? En heb je recht op subsidies?

 

Checklist voor aankoop elektrische fiets

 

  • Plan je werken aan je woning?

Een verbouwing van je huis vraagt een grondige planning. Wil je de badkamer of keuken renoveren? Of wil je energiezuiniger wonen dankzij een ecologische verbouwing? En kan je daar premies voor krijgen? Belangrijk is ook of je een bouwvergunning of architect nodig hebt om je plannen te verwezenlijken. En verschillende offertes vergelijken helpt zeker om je budget onder controle te houden. Dan rest nog de financiering. Neem je een lening? Welke type en wie kan je daarbij helpen? Probeer alvast onze simulator!

 

Checklist voor werken aan je woning

 

  • Wil je iets doen aan de inrichting van je huis of tuin?

Een mooi interieur dat bij je past of een gezellige tuin waar je echt kan relaxen, zorgen ervoor dat je je echt thuis voelt in je woning. Maar hoe zorg je daarvoor? Het begint bij voldoende inspiratie opdoen. Weet je wat je wil? Dan is de vraag of je alles zelf gaat doen, of een vakman (schilder, tuinarchitect, binnenhuisarchitect, …) inschakelt. Je budget speelt een belangrijke rol bij die beslissing. Vraag voldoende offertes, vergelijk prijzen voor je iets aankoopt en zorg dat je financiering in orde is.

 

Checklist voor de inrichting van je huis of tuin

 

  • Plan je een reis?

Wil je graag een mooie reis maken? Dan is een goede planning essentieel om daar een succes van te maken. Het begint met de keuze van de ideale periode, maar ook een realistische inschatting van je budget, een bestemming die daarbij past en goedkoop transport en een mooi vakantieverblijf zijn essentieel om het beste te halen uit je vakantieplannen. Vergeet zeker ook de nodige visums en verzekeringen niet en check of jouw bankkaarten geactiveerd zijn voor het land waar je naartoe gaat. En misschien kunnen wij helpen voor de financiering.

 

Checklist voor een reis

 

  • Organiseer je een groot feest?

Plan je een huwelijk, communie, jubileum of verjaardagsfeest? Dan moet je op tijd beginnen aan de organisatie: een datum vastleggen, je budget bepalen, een locatie kiezen, een save-the-date-sturen, eventueel vervoer en verblijf regelen, … er komt heel wat bij kijken! Met onze checklist helpen we jou om van je feest een succes te maken!

 

Checklist voor een feest

 

Heb je nog geen goed zicht op het budget dat je kan of wil besteden aan je project? Dan kunnen wij je helpen!

Zo bepaal je het budget voor je project

 

Realiseer je project met onze hulp!