Let op, geld lenen kost ook geld

Met een doorlopend krediet beschik je over een geldreserve die je telkens opnieuw kan gebruiken wanneer je dat nodig vindt. Maar hoe krijg je toegang tot dat geld? Dat bespreken we in dit artikel.

Om toegang te krijgen tot het geld van je doorlopend krediet zijn er twee manieren: door de betaalkaart te gebruiken of via een app. Daarmee is je geldreserve in de praktijk op elk moment beschikbaar, letterlijk 24/24.

 

 • Je hebt toegang tot je geldreserve met een betaalkaart

Een doorlopend krediet* is gekoppeld aan een betaalkaart. Die kan je in alle winkels en restaurants gebruiken en je kan er ook mee betalen bij elk tankstation. Bovendien kan je er ook online mee betalen of geld mee afhalen aan een bankautomaat. Daar is soms een vaste kost aan verbonden per transactie. Kijk dat goed na! Bij Cetelem betaal je 5 euro per afhaling.

 

Je hebt dus heel eenvoudig toegang tot je geldreserve, met hetzelfde gebruiksgemak als een gewone zichtrekening. Je kan je betaalkaart over het algemeen ook gebruiken buiten België. Handig als je in het buitenland bent! Vraag zeker meer info aan je financiële instelling.

 

 • Je hebt 24/24 toegang tot je geldreserve met een app

Een betaalkaart is handig om aankopen te doen, met een app kan je dan weer dag en nacht alle transacties en het saldo van je doorlopend krediet* opvolgen. Dat is heel handig als je een aankoop wil doen en wil weten hoeveel geld er nog beschikbaar is van je geldreserve. Bovendien kan je met de app ook geld op je zichtrekening zetten, bijvoorbeeld om facturen te betalen met je geldreserve.

 

 • De Cetelem-AlphaCredit-app geeft je deze mogelijkheden:

 • Zet geld van je geldreserve op je zichtrekening
 • Consulteer je beschikbare saldo en je transacties
 • Bekijk je schuldsaldo en je nulstellingsdatum
 • Check je rekeninguittreksels en download ze
 • Update je gegevens (adres, e-mail, eventueel tweede telefoonnummer)  

 

Vraag online je Cetelem betaalkaart aan en download daarna de app:

 • Kies het bedrag dat je nodig hebt (tussen 1.250 en 5.000 euro)
 • Vul je gegevens in (handmatig of met itsme)
 • Laad de bewijsstukken op en onderteken je contract digitaal of op papier
 • Ontvang je betaalkaart en code met de post**

 

De Cetelem-AlphaCredit-app is beschikbaar op Google Play en de App Store. Wanneer je de app voor de eerste keer opent, moet je je identificeren met je gsm-nummer en je rijksregisternummer (zonder spaties en punten). Daarna volg je gewoon de instructies om je profiel te configureren.

 

Download de Cetelem-AlphaCredit-app om je geldreserve te beheren!

 

* Deze term verwijst naar de "kredietopening" zoals bedoeld in boek VII van het Wetboek van economisch recht.

** Onder voorbehoud van aanvaarding van je kredietaanvraag door Alpha Credit.

 

Representatief voorbeeld: de Cetelem kaart is verbonden aan een kredietopening van onbepaalde duur. Kredietbedrag van € 1.500 aan een JKP (Jaarlijks kostenpercentage) van 15,99%, variabele jaarlijkse debetrentevoet: 15,35%. Een vaste jaarlijkse bijdrage van € 5 wordt gefactureerd als kaartkosten.