Let op, geld lenen kost ook geld

Met een doorlopend krediet beschik je over een geldreserve die je telkens opnieuw kan gebruiken als je ze nodig hebt. Je betaalt enkel intresten op het deel dat je effectief hebt gebruikt. Toch kan je ook enkel het exacte bedrag terugbetalen dat je hebt uitgegeven als je het aanpakt zoals we in dit artikel beschrijven. Ontdek hier wat je moet doen. 

  • Hoe betaal je een doorlopend krediet* terug?

Een doorlopend krediet* geeft je heel wat flexibiliteit! Je krijgt een betaalkaart die gekoppeld is aan je geldreserve en die je gebruikt wanneer je dat nodig vindt. Handig voor de dagelijkse boodschappen of om te shoppen, om te tanken, op restaurant, op vakantie of voor onverwachte kosten of grotere uitgaven. Je kan er ook geld mee afhalen aan geldautomaten. Het bedrag dat je hebt gebruikt, betaal je terug via mensualiteiten.

 

Bij Cetelem komt dat maandelijkse bedrag overeen met 5,60% van je schuldsaldo, met een minimum van 25 euro. Als je schuldsaldo 0 euro is, betaal je geen mensualiteiten. 
Boven op de maandelijkse terugbetaling kan je zelf een bijkomende storting doen om meer terug te betalen. Dankzij die flexibiliteit kan je ervoor zorgen dat je geen intresten (JKP) betaalt! 

 

 

  • 2 voorwaarden om geen intresten te betalen

Bij Cetelem is het principe eigenlijk heel eenvoudig. Je moet aan twee voorwaarden voldoen om geen intresten te betalen op het bedrag dat je hebt gebruikt: 

 

  • Je schuldsaldo vóór het gebruik is gelijk aan € 0. Je hebt dus geen bedrag gebruikt van je geldreserve. 
  • Je betaalt het volledige bedrag van je gebruik (of je aankopen) terug voor de 20ste van de volgende maand. 

Als je voldoet aan deze voorwaarden betaal je geen intresten. Wil je de terugbetaling spreiden over een langere periode? Dan betaal je enkel intresten op het bedrag dat je niet hebt terugbetaald. 

 

 

  • Hoe vraag je een doorlopend krediet* aan?

Wil jij ook profiteren van de flexibiliteit van een doorlopend krediet* met geldreserve? Je hoeft niet van bank te veranderen. Bij Cetelem kan je het online aanvragen! Je aanvraag wordt eerst geanalyseerd en van zodra je dossier volledig is en aanvaard, krijg je je Cetelem kaart met de post. Die kan je gebruiken in de winkel, op restaurant, om te tanken, …

Ontdek waar je de Cetelem kaart kan gebruiken.

 

Bovendien kan je met de Cetelem – AlphaCredit-app online je beschikbare saldo consulteren, je transacties en je maandelijkse rekeninguittreksels. En je kan er geld mee overschrijven van je geldreserve naar je eigen zichtrekening, bijvoorbeeld om facturen te betalen.

Ontdek wat je kan doen met de Cetelem – AlphaCredit-app. 

Wist je dat je bij Cetelem ook terecht kan voor een lening op afbetaling? Handig voor een renovatie, de aankoop van een wagen, een feest, een reis, de inrichting van je interieur, … Ontdek alle mogelijkheden en bereken hier zelf je lening

 

Vraag je Cetelem kaart

 

Download de Cetelem-AlphaCredit-app om je geldreserve te beheren!

 

 

* Deze term verwijst naar de "kredietopening" zoals bedoeld in boek VII van het Wetboek van economisch recht.

** Onder voorbehoud van aanvaarding van je kredietaanvraag door Alpha Credit.

 

Representatief voorbeeld: de Cetelem kaart is verbonden aan een kredietopening van onbepaalde duur. Kredietbedrag van € 1.500 aan een JKP (Jaarlijks kostenpercentage) van 14,99%, variabele jaarlijkse debetrentevoet: 14,35%. Een vaste jaarlijkse bijdrage van € 5 wordt gefactureerd als kaartkosten.