Let op, geld lenen kost ook geld

Zoek je inspiratie om je jongeren op een speelse manier educatief verantwoord bezig te houden? Dan kun je nu gebruik maken van ons gratis educatief platform. Met Cetelem is het kinderspel om verantwoord je budget te beheren!

Ons educatief platform

Jongeren, ouders en leerkrachten kunnen gratis aan de slag met ons educatief platform. Langsheen allerlei spellen en activiteiten ontdek je de financiële wereld en leer je hoe je een budget beheert.

 

Wat maakt dit platform zo interessant?

  • Dankzij leerrijke video's leer je hoe je je budget kunt beheren, wat het nut van sparen is, wat leningen zijn en hoe banken werken.
  • In het spel 'Budget Game' maken jongeren een eigen avatar aan en reizen ze naar de toekomst. Ze timmeren aan een carrière die bij hun persoonlijkheid past en moeten allerlei beslissingen nemen.
  • Het spel is voorzien van een uitgebreide begrippenlijst waarin allerlei financiële termen worden uitgelegd. Elk woord wordt duidelijk uitgelegd, zodat jongeren begrippen die op het eerste gezicht moeilijk of zelfs onbegrijpelijk lijken toch kunnen doorgronden.
  • Heb je vragen? Stel ze rechtstreeks op het forum.
  • Ouders en leerkrachten hebben een aparte omgeving boordevol tips om jongeren optimaal te ondersteunen in hun leerproces.

 

Dankzij het platform Budget Responsible wordt zelfs de financiële wereld kinderspel! Beloofd!

 

Ik wil naar het educatieve platform gaan: Budget Responsible.

 

Blogartikels

Cetelem heeft speciaal voor jongeren die meer willen leren over leningen artikels geschreven. We geven een eenvoudig en volledig antwoord op mogelijke vragen en hopen ze zo te begeleiden in een sector die soms moeilijk kan lijken.

Ontdek onze artikels hier:

Wat kan ik doen met een lening?

Hoe werkt een lening?

Hoe bereken ik een lening?

Hoe vraag ik een lening aan?

Hoe los ik een lening af?

 

Lees ook: de studies van je kinderen met een lening financieren? Dat kan! Wij vertellen je hoe.