Let op, geld lenen kost ook geld

Wil je graag weten hoe en waar je een lening aanvraagt, en wat er van je verwacht wordt? Ontdek alles in dit artikel, dat we speciaal voor jou geschreven hebben.

Waar vraag ik een lening aan? Online!

Je hoeft helemaal niet van bank te veranderen als je een lening wilt aanvragen. En je hoeft je ook niet te verplaatsen! Tenzij je dat wil, natuurlijk. Alles gebeurt gewoonlijk online, ook bij Cetelem. Je kunt je lening volledig online aanvragen via je smartphone, tablet of computer.

 

Hoe dien je een aanvraag in?

  • De simulatie

Wanneer je een lening wilt aanvragen, begin je met een simulatie. Je berekent je lening, de looptijd, hoeveel je per maand wilt afbetalen, het bedrag en de rentevoet. Hoe dat allemaal in zijn werk gaat, leggen we hier uit: hoe bereken ik een lening?

  • De aanvraag

Zodra je je lening hebt gesimuleerd, bevestig je je aanvraag. Op dat moment moet je allerlei informatie opgeven, zoals je adres, je uitgaven, je inkomsten ... Opgelet: het is niet omdat je een aanvraag hebt ingediend, dat je onmiddellijk het bedrag ontvangt of je lening goedgekeurd wordt. De instelling moet je gegevens en je budget analyseren en nagaan of je aan alle voorwaarden voldoet.

  • Toegang tot je eigen account

Om je aanvraag te vervolledigen, moet je naar je persoonlijke account gaan. Daar kun je je kredietovereenkomst tekenen en de gevraagde documenten uploaden. Denk aan een offerte, een factuur, een aankoopbewijs ...

Je account is 24/7 beschikbaar en je kunt er je hele dossier op opvolgen. Als dat niet handig is!  Dat is toch tenminste hoe we het bij Cetelem aanpakken.

  • Je geld ontvangen

Zodra je dossier volledig is en alles goedgekeurd is, wordt het gevraagde bedrag overgeschreven op je bankrekening.

  • De terugbetaling van je lening

Zodra het geld op je rekening staat, beginnen je maandelijkse aflossingen. Je moet dan elke maand een bepaald bedrag afbetalen. Je doet dat voor een periode die de instelling samen met jou heeft vastgelegd. Zodra alles afbetaald is, wordt je lening afgesloten.

 

De Be Free-lening van Cetelem

Bij Cetelem vind je een speciale lening voor jongeren die hun studies, kot, rijbewijs of Erasmus willen financieren. Meer daarover ontdek je hier: de Be Free-lening van Cetelem.

 

Cetelem beantwoordt je vragen over leningen. Ontdek onze andere artikels:

Hoe werkt een lening?

Hoe bereken ik een lening?

Hoe los ik een lening af?

Wat kan ik doen met een lening?