Let op, geld lenen kost ook geld

Je wil een mobilhome kopen? Houd rekening met je rijbewijs, denk aan de extra's, reizen in de winter of in de zomer, verlies de CO2-uitstoot niet uit het oog, check de garantietermijn, vergeet de taksen en verzekering niet, kies een interessante financiële partner.

  • Houd rekening met je rijbewijs: als de mobilhome meer dan 3,5 ton weegt en/of de lengte meer is dan 1,75x de wielbasis (de afstand tussen de 2 wielen), dan moet je een rijbewijs C hebben om ermee te mogen rijden. Is de mobilhome kleiner? Dan volstaat een rijbewijs B. Denk er ook aan dat je een mobilhome voor rijbewijs B gemakkelijker kan verkopen omdat er meer vraag naar is.

 

  • Denk aan de extra's: naast de aankoop van het voertuig zelf, moet je je mobilhome ook ergens kunnen onderbrengen wanneer je hem niet gebruikt en misschien moet je dus ook een garage huren. Als je nog accessoires wil toevoegen, zoals een schotelantenne, internetaansluiting, zonnepanelen om in elektriciteit te voorzien, moet je dat allemaal meerekenen in je budget.

 

  • Reizen in de winter of in de zomer: als je 's winters wil gaan reizen in koude gebieden, moet je letten op de isolatie van het voertuig en de watertank.

 

  • Verlies de CO2-uitstoot niet uit het oog: voor je voor een mobilhome valt, moet je kijken hoeveel CO2 die mobilhome uitstoot, want dat heeft een invloed op de taksen die je moet betalen.

 

  • Check de garantietermijn: informeer naar de garantietermijn en vraag op welke onderdelen de garantie van toepassing is.

 

  • Vergeet de taksen en verzekering niet: voor je je mobilhome koopt, moet je bij je makelaar informeren hoeveel de verzekering, de inschrijvingstaks en de belasting op de inverkeerstelling bedragen. Die bedragen verschillen naargelang van het brandstoftype en het vermogen van de mobilhome.

 

  • Kies een interessante financiële partner: wil je in alle vertrouwen een lening aangaan voor de aankoop van je mobilhome? Kies dan voor een interessante financiële kredietpartner zoals Cetelem. Bij Cetelem kan je tot 110% van de prijs van je mobilhome lenen zodat je meteen ook je verzekering en de inschrijvingstaks kan betalen. Cetelem heeft 30 jaar ervaring, daar profiteer je ook van! Bereken je krediet online en vrijblijvend. Ontdek ook onze aantrekkelijke voorwaarden. Simuleer je lening nu.

 

 

Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Alpha Credit NV, Warandeberg 8C, 1000 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit n.v.

 

Wij wensen je alvast een goede reis!

 

Lees ook: een campingcar, dat is in alle veiligheid genieten van je vrijheid!