Let op, geld lenen kost ook geld

Cetelem lanceert een speciale lening voor jongeren tussen de 18 en 30 die aan hun studies of beroepsleven beginnen. We hopen dat de Be Free-lening kan uitgroeien tot een haalbare financieringsoplossing voor jongeren en studenten.

59 % van de Belgische jongeren geeft aan dat ze een lening overwegen om hun projecten te financieren.

Dat zijn veel jongeren. Kijken we naar hun plannen, dan springen er een aantal belangrijke, toekomstbepalende projecten uit: hun studies, hun opleidingen en hun mobiliteit. 

 

Pauline, hoofd van dit project, vertelt meer:

“In augustus 2021 hebben we een enquête gehouden bij jongeren tussen de 18 en 30. We wilden beter begrijpen wat hun behoeften, verwachtingen en ambities waren. Deze enquête heeft ons getoond dat jongeren heel veel belang hechten aan hun onafhankelijkheid. Bovendien staan ze terughoudend tegenover het idee van een lening omdat ze over te weinig informatie beschikken. Ze verwachten dus dat vakexperts hen helpen de juiste informatie te vinden en hun budget beter te beheren.”

 

“Cetelem heeft daarop besloten een nieuw product te lanceren dat inspeelt op deze behoeften, verwachtingen en ambities. We zullen het nieuwe product aanbieden in een pakketformule. Daarbij combineren we een financieringsoplossing voor één of meerdere zaken met interessante aanbiedingen van onze partners en artikels en tools boordevol nuttige informatie voor deze jongeren. Het is ons doel jongeren te begeleiden, zodat ze hun mobiliteits- of studieproject zelfstandig kunnen waarmaken.” 

 

Waarvoor kun je een Be Free-lening gebruiken?

 

De Be Free-lening van Cetelem bestaat uit twee pakketten die speciaal werden samengesteld voor jongeren die hun studies en verplaatsingskosten willen financieren. De jongeren kunnen zelf hun pakket samenstellen, afhankelijk van wat ze nodig hebben: ofwel financieren ze één enkel project, ofwel kiezen ze meerdere projecten uit de onderstaande lijst. 

 

Pakket 'Study Time'

 • Studiegeld
 • Cursussen
 • Materiaal voor specifieke studies
 • Computer en tablet
 • De huurwaarborg van een kot
 • De inrichting van een kot
 • Zachte mobiliteit: step, fiets ... en accessoires
 • Erasmus: alle kosten in het pakket 'Study Time' en de vliegtuigtickets

 

Pakket 'Hit the road'

 • Rijschool rijbewijs B: de lessen en examens
 • Kosten voor je rijbewijs B: voorlopig en definitief rijbewijs, praktisch en theoretisch examen
 • De auto en de daaraan verbonden kosten
 • Zachte mobiliteit: step, fiets ... en accessoires

 

Voor de meeste van deze projecten, hebben we extra voordelen voor onze jongeren onderhandeld met onze partners. Meer over deze voordelen lees je hier: de Be Free-lening van Cetelem.

 

Kom meer te weten over de Be Free-lening en bereken het bedrag hier: simuleer de Be Free-lening van Cetelem.

 

Wat zijn de voorwaarden van de Be Free-lening?

 

Vóór je deze lening kunt aanvragen, moet je aan een paar voorwaarden voldoen. De lening is bestemd voor jongeren tussen de 18 en 30 die aan hun studies of beroepsleven beginnen. Zij kunnen tussen de € 500 en € 15.000 lenen en moeten 80 % van hun kosten kunnen bewijzen (offerte, factuur ...). De Be Free-lening heeft een vaste interestvoet van 4,99 % JKP.

 

Je kunt je Be Free-lening berekenen: simuleer de Be Free-lening van Cetelem.

 

Enkele nuttige links

Wil je graag meer leren over dit soort leningen? Lees dan zeker de onderstaande artikelen. We hebben ze speciaal voor jongeren geschreven en leggen erin uit hoe leningen werken:

Hoe werkt een lening?

Hoe bereken ik een lening?

Hoe vraag ik een lening aan?

Hoe los ik een lening af?

Wat kan ik doen met een lening?

 

Ontdek ook een zeer goed gemaakte tool om je budget als jongere en student te berekenen: de budgettool voor studenten van Wikifin.

Keywords of this article
undefined