Let op, geld lenen kost ook geld

Met een doorlopend krediet kan je zelf beslissen wat je koopt en wanneer. Dat is erg handig, maar uiteraard moet je er wel voor zorgen dat je al je transacties goed opvolgt, om te vermijden dat je meer uitgeeft dan je budget toelaat. Hoe je jouw doorlopend krediet* kan opvolgen, ontdek je in dit artikel. 

  • Gebruik je rekeninguittreksels

Net zoals bij een gewone bankrekening, krijg je ook voor een doorlopend krediet* rekeninguittreksels. Die vermelden maand na maand alle transacties die je de vorige maand hebt gedaan. Deze uittreksels zijn vaak digitaal beschikbaar door in te loggen op de website van de financiële instelling of via hun app. Je krijgt vaak ook een melding wanneer je de nieuwe rekeninguittreksels kan bekijken en downloaden. 
Bij sommige financiële instellingen worden de rekeninguittreksels nog per post verstuurd. 

Bij Cetelem kan je al je rekeninguittreksels op elk moment raadplegen via de Cetelem-AlphaCredit-app.

 

  • Volg je transacties online

Rekeninguittreksels zijn handig als je per maand een overzicht wil krijgen van wat je exact hebt uitgegeven. Maar wat als je in de winkel staat en meteen wil weten hoeveel je nog over hebt van je geldreserve? Idealiter heb je dan een app waarin je meteen kan zien hoeveel je saldo bedraagt.  

Bij Cetelem kan je de Cetelem-AlphaCredit-app downloaden waarmee je kan zien wat je saldo is en wanneer je volgende maandelijkse afrekening komt. Ideaal om je uitgaven goed te plannen en op te volgen! 

 

  • Wil je graag je eigen geldreserve met betaalkaart? 

 

 

 

* Deze term verwijst naar de "kredietopening" zoals bedoeld in boek VII van het Wetboek van economisch recht.
** Onder voorbehoud van aanvaarding van je kredietaanvraag door Alpha Credit. 

 

Representatief voorbeeld: de Cetelem kaart is verbonden aan een kredietopening van onbepaalde duur. Kredietbedrag van € 1.500 aan een JKP (Jaarlijks kostenpercentage) van 15,99%, variabele jaarlijkse debetrentevoet: 15,35%. Een vaste jaarlijkse bijdrage van € 5 wordt gefactureerd als kaartkosten.