Let op, geld lenen kost ook geld

Cetelem bundelde enkele nuttige tips over de Cetelem Maestro ® kaart. Ze kunnen je helpen waar je ook bent.

 

  • Handig want je kan je Maestro® kaart overal ter wereld gebruiken.

Met je Maestro® kaart kan je niet alleen in tal van winkels in België terecht, maar ook over de hele wereld in meer dan 12 miljoen verkooppunten en geldautomaten. Of je kaart wordt aanvaard, kan je zien aan het Maestro® logo op de betaalterminals en geldautomaten.

 

  • Vergeet niet je kaart te activeren wanneer je ze ontvangt.

Wil je je Maestro® kaart overal kunnen gebruiken? Dan moet je ze eerst en vooral activeren.

Ze wordt automatisch geactiveerd wanneer je in België geld afhaalt aan een geldautomaat of wanneer je in een winkel met je kaart betaalt. Daarna kan je je kaart meteen en overal in Europa gebruiken.

Reis je buiten Europa, dan moet je nog een extra stap zetten: je neemt contact op met de instelling die je Maestro® kaart heeft afgeleverd en je vraagt om je kaart te activeren voor het gewenste land. Als je dat niet doet, werkt je kaart er niet.

 

  • Opgelet voor de veiligheidslimieten.

Je hebt het misschien al gemerkt, maar er staat een limiet op het aantal geldafhalingen en betalingen dat je per dag en per week kan doen. Dat kan wel eens problemen opleveren als je van plan was om geld af te halen of een grote betaling wil doen.

De veiligheidslimieten kunnen van instelling tot instelling verschillen. Vraag naar de veiligheidslimieten die op jouw kaart worden toegepast. Bij sommige organismen kan je die limieten gedurende een bepaalde periode verhogen. Dat kan handig zijn als je in het buitenland verblijft.

Bij Cetelem kan je met je Cetelem Maestro® kaart* maximaal 620 € per dag en 2500 € per week afhalen. In de winkel kan je tot 2500 € per week betalen.* Informeer je ook over de kosten die je betaalt om geld af te halen. Bij Cetelem bijv. is dat 5 €/afhaling.

*Binnen de limiet van je beschikbare reserve. Krediettype: kredietopening.

 

  • Steeds meer mensen betalen contactloos!

De meeste kaarten zijn tegenwoordig voorzien van NFC-technologie (Near Field Communication). Het principe daarvan is dat je je pincode van 4 cijfers niet meer hoeft in te tikken en ook je kaart niet meer in de kaartlezer moet doen. De betaling wordt direct gevalideerd.

Steeds meer supermarkten en winkels passen deze technologie toe, die gebruikt kan worden voor aankopen tot 25€.  

 

  • Geen paniek bij verlies of diefstal. Voor alles bestaat er een oplossing!

Een kaart die je verliest of die wordt gestolen, veroorzaakt altijd stress. Je kan dus het best nog alternatieven voorzien zodat je toch kan betalen (een andere kaart, wat cash …).

Zodra je vaststelt dat je kaart verdwenen is, moet je Card Stop bellen op het nummer 070 344.344. Vanuit het buitenland voeg je enkel het landnummer voor België toe: +32 70 344 344. Op www.cardstop.be vind je alle nuttige informatie bij verlies of diefstal.

Voor je Cetelem Maestro® kaart kan je bij Cetelem terecht bij de klantendienst op het nummer 078 15 0090. Vanuit het buitenland moet je ook enkel het landnummer van België toevoegen en bellen naar +32 78 15 00 90. Het kan ook erg handig zijn om je op je persoonlijke webruimte te registreren. Via je persoonlijke webruimte kan je ons ook op elk moment melden dat je kaart gestolen of verloren is. Registreer je hier.

 

Meer weten over de doorlopend krediet en hoe gebruik je het?

En vraag hier je Cetelem Maestro® betaalkaart aan.