Let op, geld lenen kost ook geld

In dit artikel leggen we je uit wat een lening op afbetaling is en wanneer je deze kunt gebruiken. Zo weet je precies waar je op moet letten vóór je een lening aangaat. Wil je een project financieren, zoals de aankoop van een wagen of een elektrische fiets, renovatiewerken of de inrichting van je nieuwe woning?

Eerst en vooral moet je weten dat er twee soorten leningen bestaan: een lening op afbetaling en een 'revolving' krediet. In een ander artikel op onze blog gaan we dieper in op een revolving krediet. In dit artikel focussen we op de eerste soort: een lening op afbetaling!

 

Wat is een lening op afbetaling?

Bij een lening op afbetaling:

  • Ligt de looptijd vast: je weet wanneer de lening stopt.

  • Betaal je een vast maandelijks bedrag tot je krediet afgelost is: geen verrassingen over het bedrag van je maandelijkse aflossingen.
  • Leen je een bedrag op basis van je aankoop of je project: je ontvangt het volledige bedrag in één keer op je bankrekening en moet dit bedrag verplicht voor de voorgestelde aankoop of het voorgestelde project gebruiken.

 

Wat kan ik financieren met een lening op afbetaling?

Met een lening op afbetaling financier je een specifieke aankoop of een project. Bijvoorbeeld:

Aarzel niet om advies te vragen. We begeleiden je bij al je projecten.

 

Hoe los je een lening op afbetaling af?

Bij een lening op afbetaling ken je op voorhand de looptijd en los je elke maand hetzelfde bedrag af.

Een voorbeeld*: je leent € 11.000 en kiest een looptijd van 48 maanden. Dan betaal je elke maand ongeveer € 252 en dat tot je lening is afgelost, namelijk na 48 maanden.

Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt gewoonlijk via domiciliëring overgeschreven. Je hoeft dus nergens aan te denken!

 

De belangrijkste voordelen

Het grote voordeel van een lening op afbetaling is de gemoedsrust. Met een lening op afbetaling weet je alles al op het moment dat de lening start.

 

Cetelem biedt verschillende soorten leningen op afbetaling aan. Meer hierover vind je op onze website.

 

* Representatief voorbeeld: lening op afbetaling alle doeleinden, € 11.000, JKP (jaarlijks kostenpercentage) van 4,99% (vaste jaarlijkse debetrente: 4,99%), maandelijkse aflossing van € 252,72 op 48 maanden. Totaal te betalen bedrag: € 12.130,56.