Skip to main content
Alles over kredieten

Online je lening aanvragen: hoe doe je dat veilig? 

Image
Elodie
Digital Credit Specialist

Er is niets eenvoudiger dan online een krediet aanvragen, op voorwaarde natuurlijk dat alles veilig gebeurt. Wij leggen je uit hoe je veilig online een krediet aanvraagt.

  • Controleer of de website veilig is

Telkens als je persoonlijke informatie deelt op internet, moet je controleren of de website waarop je je bevindt goed beveiligd is. Kijk hiervoor naar de URL: controleer of hij voorafgegaan wordt door de afkorting 'https' en een klein hangslot.

Wanneer je officiële documenten online wilt ondertekenen, is het belangrijk dat de website je vraagt je identiteit via een beveiligde procedure te bevestigen. De website kan je bijvoorbeeld vragen om je aan te melden met je bankkaart en digipass, met je identiteitskaart of met een beveiligde app zoals itsme.

Twijfel je? Het is beter om te voorzichtig te zijn dan om problemen te hebben!

 

  • Controleer de identiteit van de leninggever als je twijfelt

Wanneer je een kredietaanvraag indient, moet je steeds bepaalde persoonlijke gegevens delen. Deel deze niet met gelijk wie!
Als je twijfelt aan de identiteit van de leninggever, kun je controleren of zijn naam verschijnt op de officiële lijst van erkende leninggevers of het register voor bemiddelaars in consumentenkrediet. Je vindt de lijsten op de website van de FOD Economie. Beide lijsten worden regelmatig geactualiseerd. Als een instelling er niet opstaat, moet je oppassen!

 

Bij Cetelem kun je veilig je aanvraag indienen via onze website en krachtige, beveiligde tools. 

 

Lees ook: je lening online aanvragen: wat zijn de voordelen?

Terug naar boven