Let op, geld lenen kost ook geld

Ga je een motor kopen? Schat hoeveel het onderhoud je zal kosten, denk ook aan je uitrusting, maak een proefrit, check de garantietermijn en premies, vergeet de taksen en verzekering niet, kies een interessante financiële partner.

  • Schat hoeveel het onderhoud je zal kosten: afhankelijk van je rijstijl en het gebruik van je motor (op de weg, op een circuit, sportieve rijstijl, met twee en/of met bagage …) moet je motor op verschillende tijdstippen onderhouden worden. Je kan je dus beter informeren over het budget dat je daarvoor moet voorzien.

 

  • Denk ook aan je uitrusting: als het je eerste motor is, moet je ook een speciale uitrusting aankopen (motorpak, helm …) en dat loopt al gauw op tot 1.000 €.

 

  • Maak een proefrit: in tegenstelling tot een auto moet een motor afgestemd zijn op je lichaamslengte en je lichaamsbouw. En om daar 100% zeker van te zijn, is er niets beters dan een proefrit op de weg.

 

  • Premies: als je in Vlaanderen woont en een 100% elektrische motor koopt, hoef je sinds 2018 geen belasting op de inverkeerstelling te betalen en geniet je een premie van 25% van de aankoopprijs met een maximum van 1.500 €.

 

  • Je koopt een tweedehandsmotor: wanneer je een tweedehandsmotor bij een handelaar koopt, is een garantie van 12 maanden verplicht.

 

  • Check de garantietermijn: informeer naar de garantietermijn en vraag op welke onderdelen de garantie van toepassing is.

 

  • Technische keuring: sinds 01/01/23 moeten bepaalde voertuigen van categorie L een technische keuring ondergaan voordat ze aan een particulier doorverkocht mogen worden.  Het gaat om motors, brommers, driewielers en vierwielers die in België geregistreerd zijn en uitgerust zijn met:

- een verbrandingsmotor met een cilinderinhoud groter dan 125 cc

- een elektrische of hybride motor met een nominaal continu vermogen van meer dan 11 kW of een maximale snelheid van meer dan 45 km/u.

Als je een voertuig van dit type koopt, vraag dan zeker naar het keuringsattest. 

 

  • Vergeet de taksen en verzekering niet: voor je je motor koopt, moet je bij je makelaar informeren hoeveel de verzekering, de inschrijvingstaks en de belasting op de inverkeerstelling bedragen. Deze bedragen variëren naargelang de cilinderinhoud van je motor

 

  • Kies een interessante financiële partner: wil je in alle vertrouwen een lening aangaan voor de aankoop van je motor? Kies dan voor een interessante financiële kredietpartner zoals Cetelem. Bij Cetelem kan je tot 110% van de prijs van je motor lenen zodat je meteen ook je verzekering en de inschrijvingstaks kan betalen. Cetelem heeft 30 jaar ervaring, daar profiteer je ook van! Bereken je krediet online en vrijblijvend. Ontdek ook onze aantrekkelijke voorwaarden. Simuleer je lening nu. 

Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Alpha Credit NV,  Warandeberg 8C, 1000 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit n.v.

 

Wij wensen je alvast een goede reis!