Let op, geld lenen kost ook geld

Wil je een tweedehandsauto kopen? Hier vind je DE checklist voor je een tweedehandsauto gaat kopen!

Wil je een tweedehandsauto kopen?

 

  • CarPass, technische controle en onderhoudsboekje: een tweedehandsauto kopen is een verstandige keuze. Maar om zeker te zijn van de staat van het voertuig, moet je de grijze kaart en de carpass met de juiste kilometerstand controleren. Die documenten zijn verplicht bij de verkoop van een tweedehandsvoertuig. En vraag ten slotte ook naar het onderhoudsboekje en check of het regelmatig werd ingevuld.

 

  • Vergelijk de prijzen: raadpleeg verschillende websites en vergelijk de marktprijzen. (bijv. autogids.be)

 

  • Check de garantie: als je de auto bij een handelaar hebt gekocht, kan het zijn dat je een handelsgarantie voor een tweedehandsauto geniet. Vraag de verkoper ernaar. De garantie voor verborgen gebreken en gelijkvormigheid is verplicht en geldt voor 2 jaar.

 

  • Verlies de CO2-uitstoot niet uit het oog: voor je voor een auto valt, moet je kijken hoeveel CO2 die auto uitstoot, want dat heeft een invloed op de taksen die je moet betalen.

 

  • Vergeet de taksen en verzekering niet: voor je je auto koopt, moet je bij je makelaar informeren hoeveel de verzekering, de inschrijvingstaks en de belasting op de inverkeerstelling bedragen. Die bedragen verschillen naargelang van het brandstoftype en het vermogen van de auto.

 

 

Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Alpha Credit NV, Sint-Lazaruslaan 4-10/3, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit n.v.

 

Wij wensen je alvast een goede reis!

 

Ontdek ook: beter wonen... een methode in 3 stappen!

Op onze Facebookpagina en Youtube, in ons blog en in onze nieuwsbrief delen we ook nog andere informatie.

Zorg goed voor jezelf en voor je dierbaren!