Let op, geld lenen kost ook geld

Ga je een motor kopen?

 

  • Schat hoeveel het onderhoud je zal kosten: afhankelijk van je rijstijl en het gebruik van je motor (op de weg, op een circuit, sportieve rijstijl, met twee en/of met bagage …) moet je motor op verschillende tijdstippen onderhouden worden. Je kan je dus beter informeren over het budget dat je daarvoor moet voorzien.

 

  • Denk ook aan je uitrusting: als het je eerste motor is, moet je ook een speciale uitrusting aankopen (motorpak, helm …) en dat loopt al gauw op tot 1.000 €.

 

  • Maak een proefrit: in tegenstelling tot een auto moet een motor afgestemd zijn op je lichaamslengte en je lichaamsbouw. En om daar 100% zeker van te zijn, is er niets beters dan een proefrit op de weg.

 

  • Premies: als je in Vlaanderen woont en een 100% elektrische motor koopt, hoef je sinds 2018 geen belasting op de inverkeerstelling te betalen en geniet je een premie van 25% van de aankoopprijs met een maximum van 1.500 €.

 

  • Je koopt een tweedehandsmotor: wanneer je een tweedehandsmotor bij een handelaar koopt, is een garantie van 12 maanden verplicht.

 

  • Check de garantietermijn: informeer naar de garantietermijn en vraag op welke onderdelen de garantie van toepassing is.

 

  • Vergeet de taksen en verzekering niet: voor je je motor koopt, moet je bij je makelaar informeren hoeveel de verzekering, de inschrijvingstaks en de belasting op de inverkeerstelling bedragen. Deze bedragen variëren naargelang de cilinderinhoud van je motor

 

Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Alpha Credit NV, Sint-Lazaruslaan 4-10/3, 1210 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit n.v.

 

Wij wensen je alvast een goede reis!

 

Ontdek ook: beter wonen... een methode in 3 stappen!

Op onze Facebookpagina en Youtube, in ons blog en in onze nieuwsbrief delen we ook nog andere informatie.

Zorg goed voor jezelf en voor je dierbaren!