Let op, geld lenen kost ook geld

In 2021 is de beurs voor bouw en renovatie volledig online en gratis! Wat kun je verwachten? Wat zijn de trends dit jaar? Hoe zit het met de vastgoedprijzen in België? En wat is dat nieuwe voordeel dat heel wat druk van je budget haalt? Alle antwoorden vind je hier!

 

1. Een gratis en virtuele beurs in 2021

Batibouw vindt dit jaar plaats van 27 februari t.e.m. 7 maart, met een nocturne tot 21 uur op 4 maart ... maar volledig virtueel! Om deel te nemen aan de virtuele beurs, moet je je eerst inschrijven op de website van het evenement. De toegang is helemaal gratis! Tijdens de beurs zelf kun je deelnemen aan talloze demonstraties, conferenties en andere voorstellingen. Meer dan honderd exposanten staan voor je klaar en een deel van de informatie blijft de hele maand maart beschikbaar.

 

2. De Belgische vastgoedmarkt

De lockdown heeft in 2020 bij sommigen het verlangen aangewakkerd om de stad in te ruilen voor een rustigere woning met tuin. Dat zorgt er natuurlijk voor dat de vastgoedprijzen niet dalen, maar toenemen! Een huis kost 4,7% meer dan in 2019 en een appartement 6,7% meer. Reden te meer om goed stil te staan bij je budget en de financieringsmogelijkheden voor al je renovatie- en bouwwerken!

* bron cijfers: L’Echo, 12/11/20

 

3. Een nieuw voordeel voor je budget

Interessante informatie: het verlaagde btw-tarief van 6% voor de afbraak en wederopbouw van gebouwen wordt uitgebreid naar het volledige Belgische grondgebied. Dat heeft een duidelijke impact op je budget als je zeer grote werken voorziet.

 

4. Dit zijn de trends van dit jaar

  • Een milieuvriendelijke inrichting: de manier waarop we consumeren is veranderd met een voorkeur voor milieuvriendelijkere materialen, vakmanschap en korte ketens.
  • Authentieke materialen: we kiezen voor duurzamere materialen die we kunnen recycleren, zoals hout of plantaardige vezels.
  • Meer plaats voor ruwe materialen: een afgewerkt interieur maakt plaats voor ruwe materialen die onbedekt blijven, zoals cement, beton of kalk.

 

5. Cetelem financiert je projecten

Je kunt je projecten volledig of gedeeltelijk financieren met Cetelem. Je kunt kiezen uit een ecologische renovatielening of een klassieke renovatielening. Je profiteert van een SUPERTARIEF en vraagt je lening online aan. Meer info.

Type krediet: lening op afbetaling.

 

Ook dit artikel kan je interesseren: welke kosten kun je financieren met een ecologische renovatielening?

Op onze Facebookpagina en Youtube, in ons blog en in onze nieuwsbrief delen we ook nog andere informatie.