Let op, geld lenen kost ook geld

Wil je een elektrisch vervoermiddel kopen voor je korte verplaatsingen, maar kun je niet kiezen? Wij helpen je graag. Lees er alles over in dit artikel, kies je vervoermiddel en verplaats je vanaf nu op een andere manier! 

Er zijn veel goede redenen om een elektrisch vervoermiddel te gebruiken: meer bewegen, het verbruik van de auto verminderen, je woon-werkverkeer verbeteren ... Maar welk vervoermiddel moet je kiezen?

 

  • De ster: de elektrische step

Dit is het goedkoopste elektrische vervoermiddel, met modellen vanaf € 199!  Het opladen van de batterij duurt 2 tot 12 uur en je hebt 20 tot 40 km autonomie, afhankelijk van je lichaamsgewicht en je traject (hellingen, enz.). In de stad baant de elektrische step zich behendig een weg en hij is gemakkelijk op te bergen, waardoor hij steeds populairder wordt.

  • De elektrische fiets

Afhankelijk van het model kost een elektrische fiets tussen de € 1.000 en € 9.000, een bedrag dat je kunt financieren met een fietslening. De batterijen moeten gemiddeld om de 4 jaar vervangen worden.

Goed om te weten: als je met een elektrische fiets naar het werk rijdt, heb je recht op een kilometervergoeding! Bespreek het met je werkgever.

En er is meer: als je in Brussel woont, kun je een premie aanvragen voor de aankoop van een elektrische fiets. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over deze premie.

  • De segway en het hoverboard

De segway is een platform met 2 wielen dat is voorzien van een stabilisator en een stuur. Je kunt je ermee verplaatsen met een snelheid van maximaal 20 km/u en hij biedt 30 tot 40 km autonomie. Segways zijn wel vrij duur. Er bestaan ook 'mini'-versies, hoverboards genaamd: deze zijn lichter, maar hebben geen stuur. Je vindt al hoverboards voor zo’n € 500, maar de prijzen kunnen oplopen tot € 2000 of meer.

  • De eenwieler of ‘onewheel’

Eenwielers halen een snelheid van 40 km/u of meer, maar in België is het gebruik ervan gereglementeerd: op straat mag je er niet harder mee rijden dan 18 km/u (zoals een fiets) en op de stoep is een snelheid van maximaal 6 km/u toegelaten (zoals een voetganger). Je hebt al een eenwieler vanaf € 600, maar soms betaal je € 2000 of meer.

  • De Belgische wetgeving

Voortaan erkent de wet het bestaan ​​van een nieuwe categorie voertuigen, de ‘voortbewegingstoestellen’.
Er wordt een onderscheid gemaakt tussen 2 groepen: ‘Niet-gemotoriseerde voortbewegingstoestellen’ (bv. skeelers, steps, skateboards, fietsen ...) en ‘gemotoriseerde voortbewegingstoestellen’ (bv. elektrische steps, elektrische fietsen, segways, hoverboards, eenwielers …).

Om een ‘voortbewegingstoestel’ te besturen:

- is het dragen van een helm niet verplicht;

- heb je geen rijbewijs nodig;

- is er geen minimumleeftijd;

- is het niet verplicht om een speciale verzekering af te sluiten (maar er wordt wel aanbevolen om minstens een BA-verzekering af te sluiten!);

- is een inschrijving niet nodig.

 

Bij Cetelem weten we dat de aankoop van een fiets of een ander alternatief vervoermiddel het budget onder druk kan zetten. Daarom hebben we bij Cetelem de Mobiliteitslening gelanceerd voor de financiering van alternatieve vervoermiddelen, elektrisch of niet. Vervul alle formaliteiten online en leen tegen een super tarief!

Simuleer nu je lening. Meer info.

Soort krediet: lening op afbetaling