Let op, geld lenen kost ook geld

Wil je een tweedehandsauto kopen? Controleer de CarPass, technische controle en onderhoudsboekje, vergelijk de prijzen, controleer de garantie, verlies de CO2-uitstoot niet uit het oog, vergeet de taksen en verzekering niet, kies een interessante financiële partner.

  • CarPass, technische controle en onderhoudsboekje: een tweedehandsauto kopen is een verstandige keuze. Maar om zeker te zijn van de staat van het voertuig, moet je de grijze kaart en de carpass met de juiste kilometerstand controleren. Die documenten zijn verplicht bij de verkoop van een tweedehandsvoertuig. En vraag ten slotte ook naar het onderhoudsboekje en check of het regelmatig werd ingevuld.

 

  • Vergelijk de prijzen: raadpleeg verschillende websites en vergelijk de marktprijzen. (bijv. autogids.be)

 

  • Controleer de garantie: als je bij een vakman koopt, krijg je een verplichte wettelijke garantie van minstens een jaar. Sommige verkopers bieden 2 jaar, naar eigen goeddunken. Bovendien is de verkoper automatisch aansprakelijk gedurende de eerste 6 maanden van de garantie, maar daarna is het aan de koper om het bestaan van een gebrek vóór de levering te bewijzen.

 

  • Verlies de CO2-uitstoot niet uit het oog: voor je voor een auto valt, moet je kijken hoeveel CO2 die auto uitstoot, want dat heeft een invloed op de taksen die je moet betalen.

 

  • Vergeet de taksen en verzekering niet: voor je je auto koopt, moet je bij je makelaar informeren hoeveel de verzekering, de inschrijvingstaks en de belasting op de inverkeerstelling bedragen. Die bedragen verschillen naargelang van het brandstoftype en het vermogen van de auto.

 

  • Kies een interessante financiële partner: wil je in alle vertrouwen een lening aangaan voor de aankoop van je auto? Kies dan voor een interessante financiële kredietpartner zoals Cetelem. Bij Cetelem kan je tot 110% van de prijs van je auto lenen zodat je meteen ook je verzekering en de inschrijvingstaks kan betalen. Cetelem heeft 30 jaar ervaring, daar profiteer je ook van! Bereken je krediet online en vrijblijvend. Ontdek ook onze aantrekkelijke voorwaarden. Simuleer je lening nu.

 

Kredietvorm: lening op afbetaling. Onder voorbehoud van aanvaarding van uw kredietaanvraag door Alpha Credit NV, Warandeberg 8C - 1000 Brussel, RPR Brussel BTW BE 0445.781.316, kredietgever. Cetelem is een commerciële benaming van Alpha Credit n.v.

 

Wij wensen je alvast een goede reis!