Let op, geld lenen kost ook geld

Wanneer u een financiering aanvraagt, weet u over het algemeen welk bedrag u nodig hebt en om welke reden u het wilt lenen. Tijdens uw aanvraag zal uw financiële instelling bepalen of uw financiering met of zonder bestemming zal zijn. Dat is een belangrijke factor, die een impact heeft op uw verdere handelingen en op de voorwaarden van uw financiering.

 

  • Voor een krediet met bestemming is de reden waarom u leent één van voorwaarden voor de toekenning van de lening. Om daarvan te profiteren, moet u het aankoopbewijs of de bestelbon kunnen voorleggen. Dit type krediet is dus gekoppeld aan de financiering van een goed, bijvoorbeeld een auto, een motor, een televisietoestel, een computer... Het kan ook dienen voor de financiering van een dienst, zoals een verbouwing, of een gebeurtenis, zoals de verhuis naar uw allereerste woning. Voordelen: de voorgestelde rentevoeten zijn over het algemeen lager dan die van kredieten zonder bestemming.

 

  • Voor een krediet zonder bestemming is de reden waarom u leent geen voorwaarde voor de toekenning van de lening. Het gaat hier om een krediet waarvoor u geen aankoopbewijzen nodig hebt. Het houdt verband met privébehoeften. Voordelen: het geld wordt vrij gebruikt voor één of meerdere uitgaven op hetzelfde moment of gespreid in de tijd. Tot dit type lening behoren het doorlopend krediet (kredietopening) en de persoonlijke lening (lening op afbetaling).

 

Samengevat: als u een consumentenkrediet wilt aanvragen om een welbepaald goed te financieren, kies dan voor een krediet met bestemming. Wilt u daarentegen het geld naar eigen goeddunken kunnen besteden, dan is een krediet zonder bestemming de beste keuze.

 

Overweegt u een consumentenkrediet af te sluiten en wilt u weten of de financiering van uw project met of zonder bestemming zal zijn? Onze experts antwoorden u graag op 02/508.02.01. Indien u onze financieringsvoorwaarden wilt kennen, simuleer dan meteen uw lening op onze homepage www.cetelem.be.

 

Lees ook: waarom bieden alle leningen niet hetzelfde tarief? 

Benieuwd naar meer artikelen of  video’s? Surf naar ons blog en meld je aan voor de nieuwsbrief!