Let op, geld lenen kost ook geld

Een onverwachte wending in het leven kan je financiële situatie uit balans halen. Door je krediet te verzekeren, bescherm je jezelf en je gezin. Maar is zo'n kredietverzekering verplicht of eerder aanbevolen? Cetelem geeft je het antwoord.

  • Waarom zijn kredietverzekeringen nuttig?

Bij een onverwachte gebeurtenis, zoals onvrijwillig baanverlies, en in bepaalde omstandigheden zorgt de zogenaamde ‘schuldsaldoverzekering’ voor de terugbetaling van je lening. Zo zijn jij en je dierbaren optimaal beschermd. Lees ook: welke onvoorziene gebeurtenissen zijn door de schuldsaldoverzekering gedekt?

 

  • Ben ik verplicht om mijn krediet te verzekeren

Voor particulieren zijn maar zeer weinig verzekeringen wettelijk verplicht. De meest bekende is ongetwijfeld de BA Auto. Maar wat met verzekeringen voor kredieten? 

Als je een consumentenkrediet afsluit voor een renovatie, een reis, nieuwe meubels of een auto, kan je kiezen om je krediet te laten verzekeren. De schuldsaldoverzekering zorgt voor de terugbetaling van je lening bij bepaalde onverwachte gebeurtenissen en in bepaalde omstandigheden. Zeer nuttig dus bij een flinke tegenslag. 
Het besluit? Nee, een kredietverzekering is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen. Zo ben je beschermd tegen onvoorziene gebeurtenissen en blijven je financiën veilig in balans.

 

  • Hoe sluit ik een kredietverzekering af? 

Informeer naar de mogelijke verzekeringen wanneer je een krediet afsluit. We raden je aan om een verzekering af te sluiten vóór het begin van je contract. 
Bij Cetelem hechten we enorm veel belang aan de bescherming van onze klanten. Daarom heb je een extra termijn van 3 maanden na de kredietopening om een verzekering voor je krediet aan te gaan. 
Lees hier alles over de verzekeringen van Cetelem. Ze beschermen jou en je dierbaren tegen onverwachte wendingen in het leven.