Let op, geld lenen kost ook geld

De fiets was voor velen een belangrijke bron van vrijheid tijdens de coronacrisis. En ook na de quarantaine en tijdens de vakantie blijft hij een echte ster die ons dagelijkse leven opvrolijkt! Maar vanwaar dat succes? Wij leggen het uit.

De fiets was voor velen een belangrijke bron van vrijheid tijdens de coronacrisis. En ook na de quarantaine en tijdens de vakantie blijft hij een echte ster die ons dagelijkse leven opvrolijkt! Maar vanwaar dat succes? Wij leggen het uit.

 

  • Nieuwe gewoontes

De aankoop van een fiets is de ideale gelegenheid om komaf te maken met slechte gewoontes. Met een fiets stoten we minder vervuilende deeltjes uit, kunnen we voldoende afstand houden en profiteren we volop van de natuur. Wat wil je meer?

 

  • Nog nooit zoveel fietsen

De fietsenverkoop explodeert en in steden overal ter wereld zien we hoe de fiets de overhand neemt. En sinds we ook elektrisch kunnen fietsen (de helft van de verkochte fietsen is elektrisch), blijft de fiets bovenaan het lijstje van zachte vervoermiddelen staan die ons leven vereenvoudigen, ons meer in contact met de natuur brengen, komaf maken met files en onze CO2-uitstoot doen dalen. Ook andere alternatieve vervoermiddelen kennen een ongezien succes. Welke dat zijn, ontdek je in dit artikel.

 

  • Meer fietspaden

De overheid is zich maar al te bewust van het succes van de fiets. Zo heeft het Brusselse Gewest in slechts enkele dagen tijd maar liefst 40 km aan nieuwe fietspaden in de stad aangelegd! Ook andere Europese grootsteden zoals Parijs, Lyon en Londen volgen hierin.

 

  • Met de fiets naar het werk

Wanneer je met de fiets naar het werk gaat, heb je recht op een kilometervergoeding van je werkgever. Je kunt er ook voor kiezen om je werkelijke verplaatsingskosten tussen je huis en je werkplek aan te geven op je belastingfiche en deze af te trekken.

 

  • Profiteer van de natuur

In België kun je van een dagje fietsen genieten dankzij het Ravel-netwerk en de vele fietsknooppunten die je zelfs tot in Nederland, Frankrijk of Duitsland brengen. Je vindt tientallen routes op https://ravel.wallonie.be/ (Wallonië) en op  https://www.fietsroute.org/fietsrouteplanner (Vlaanderen).

 

Bij Cetelem weten we dat de aankoop van een fiets of een ander alternatief vervoermiddel een serieuze hap uit het budget is. Daarom hebben we een mobiliteitslening ontwikkeld die volledig in het teken staat van alternatieve vervoermiddelen, of deze nu elektrisch zijn of niet. Vraag je lening online aan tegen een zeer super tarief! Simuleer vandaag nog je lening. Meer info.

Krediet vorm: lening op afbetaling.

 

Lees ook: beter wonen... een methode in 3 stappen!

Op onze Facebookpagina en Youtube, in ons blog en in onze nieuwsbrief delen we ook nog andere informatie.

Zorg goed voor jezelf en voor je dierbaren!