Let op, geld lenen kost ook geld

Ga je binnenkort verhuizen of wil je graag je huidige woning in een nieuw jasje steken? In dat geval kun je heel veel verschillende kanten op: de inkleding, de meubels, de huishoudapparaten... Met onze zeven handige tips zie je niets over het hoofd!

  • Vergelijk de verschillende energieleveranciers

Wanneer je een nieuwe woning betrekt, moet je natuurlijk eerst een gas- of elektriciteitsleverancier kiezen. Vergelijk gerust eens de verschillende aanbiedingen op de markt. En vergeet niet de vorige bewoner naar zijn jaarlijkse verbruik te vragen. Dat geeft je meteen een idee van hoeveel je jaarlijks zult moeten betalen per leverancier.
Ook als je al in je huis woont en je een vaste energieleverancier hebt, kan het nooit kwaad om het aanbod eens te vergelijken met dat van anderen en over te stappen.

 

  • Investeer in energiezuinige huishoudapparaten

Tegenwoordig moeten producenten bij elk van hun huishoudapparaten vermelden tot welke energieklasse ze behoren: van A+++ voor de meest energiezuinige tot F voor de meest gulzige toestellen.
Algemeen geldt dat de goedkoopste artikelen vaak ook het meeste energie verbruiken. Of anders gezegd: het beetje geld dat je bij de aankoop bespaart, verlies je de volgende tien tot twintig jaar aan energiekosten. Zowel voor je portemonnee als het milieu is het dus beter om te investeren in energiezuinige huishoudtoestellen (energieklasse A tot A+++).

 

  • Meubels: overweeg tweedehands

Als we goed zorg dragen voor onze meubels, gaan ze gerust enkele tientallen jaren mee. Dat betekent dat er ook heel wat goede spullen in tweedehandswinkels en op rommelmarkten te vinden zijn. Kijk ook zeker eens op tweedehandswebsites of neem deel aan een stockverkoop. Misschien tik je er wel een koopje op de kop? Het is in elk geval een goede manier om je meubelbudget te optimaliseren!

 

  • Het geheim zit hem in de versiering en accessoires

Ken je dat gevoel? Opeens krijg je zin om je huis om te toveren, maar zonder echt te verbouwen of muren uit te breken! En in dat geval kunnen de bekleding van de muren, de ramen en de accessoires een wereld van verschil maken. Een stevig laagje verf kan de sfeer in een ruimte volledig veranderen. Een nieuwe lamp werpt een nieuw licht op de zaak. En decoratie? Dat is veel meer dan een detail, dus voorzie er zeker een budget voor.

 

  • Verzeker je

Afhankelijk van of je huurder of eigenaar bent, zijn er een aantal verplichte verzekeringen waar je rekening mee moet houden. Je verzekeringsmaatschappij kan je hierbij helpen. Daarnaast kan het ook interessant zijn om de waarde van je bezittingen in je woning te verzekeren. Vergeet dit verzekerde bedrag ook niet regelmatig bij te stellen wanneer je nieuwe meubelen of huishoudapparaten koopt.

 

  • Renovatiemateriaal huren of kopen?

Heb je specifieke toestellen nodig wanneer je verhuist of voor een korte periode? Afhankelijk van het toestel is het financieel de ene keer interessanter om te kopen, en de andere keer om te huren. In dit artikel vertellen we je hier alles over: welke producten kan je huren en waarom is dat beter dan kopen?

 

  • Een financieringsoplossing

Een renovatieproject neemt grote happen uit je budget. Daarom biedt Cetelem je een lening aan tegen aantrekkelijke voorwaarden. Bereken vrijblijvend jouw lening met onze simulator.

Type lening: lening op afbetaling.

 

Zo, nu heb je al heel wat meer ideeën om je renovatie in goede banen te leiden. Wij wensen je veel succes met je project!