Let op, geld lenen kost ook geld

Het cijfer van de maand
vr, 20/04/2018

Bescherming nodig? Gebruik dan bubbelpapier. Of kies een goede verzekering.

In 2017 gaven de Belgen 26 miljard euro uit aan verzekeringen.

 

Cetelem hecht het allergrootste belang aan de begeleiding van de klant. Informatie is daarbij essentieel. Vandaag leggen we de verzekeringssector onder de loep.

 

  • De Belg heeft liever een goede verzekering dan bubbelpapier. 

 

Bubbelpapier kan een manier zijn om je te beschermen tegen schade, maar het is een pleister op een houten been. Praktisch is het in het gewone leven niet en het houdt de echte tegenslagen in het leven ook al niet buiten de deur. Vandaar dat de meeste Belgen voor hun bescherming liever op een verzekering vertrouwen. In 2017 werd er in ons land meer dan 26 miljard euro aan verzekeringen uitgegeven.

 

  • Benieuwd naar nog meer cijfers?

 

Altijd interessant om te weten: in 2017 sloten de Belgen meer verzekeringen af om zich in te dekken tegen schade (+2,8%) en tegen kredietrisico’s (+3,6%) dan in 2016.

 

  • Praktische bijkomende hulp die vooral gemoedsrust biedt

 

Verzekeringen beschermen ons tegen ziekte, auto-ongevallen, brand, ontslag... Allemaal niet zo’n vrolijke gebeurtenissen!

Het voordeel is dat ze gemoedsrust bieden en voorkomen dat een ernstige situatie nog ernstiger wordt, want de verzekeraar neemt dan de specifieke behoeften van de verzekerde voor zijn rekening. Bijvoorbeeld de behoefte aan liquide middelen, mobiliteit, kinderopvang... Bij een tegenslag kan dat bijzonder praktisch zijn!

 

  • Dus... verzekeringen of bubbelpapier?

 

Verzekeringen natuurlijk, dat is wel duidelijk! Informatie is daarbij van vitaal belang. Daarom stellen wij voor dat je eerst nagaat welke verzekeringen voor jou en je gezin geschikt zijn en alleen polissen afsluit die echt nuttig voor jou zijn. De adviseurs van Cetelem staan voor je klaar als je vragen hebt over de verzekeringen met betrekking tot je consumptiekrediet. Goed advies, goed verzekerd!

 

Alpha Credit nv is erkend als verzekeringstussenpersoon onder het FSMA-nummer 022051 A en verbonden agent voor de verzekeringsproducten van CARDIF VERZKERINGEN NV.

Deel dit artikel

Volg ons op