Let op, geld lenen kost ook geld

Je woning ecologisch renoveren: je kunt zelf de handen uit de mouwen steken of specialisten inschakelen. Maar wat je ook kiest, je kunt steeds een renovatielening aanvragen om je investeringen te financieren! Laten we eens nagaan welke projecten je met deze lening kunt financieren.

 

Dankzij een ecologische renovatielening* kun je je woning renoveren om energie te besparen. Financiële instellingen, zoals Cetelem, willen met dit soort lening milieuvriendelijke projecten aanmoedigen en gezinnen overtuigen een groene lening af te sluiten door voordelige voorwaarden aan te bieden, zoals een zeer lage interestvoet.

 

Je huis renoveren en tegelijkertijd het milieu beschermen, dat heeft alleen maar voordelen. Zo zal je woning zoveel aangenamer en comfortabeler worden en spaar je op lange termijn ook nog eens geld uit! Bovendien help je moeder natuur een handje.

 

Er zijn heel wat renovatiewerken aan je woning die je met een ecologische renovatielening kunt financieren. En... het is niet verplicht de werken door een professional te laten uitvoeren: je kunt de lening ook gebruiken om materiaal te huren en zelf aan de slag te gaan.

 

1. Alles begint bij een audit

Als je niet zeker weet wat er bij jou kan of moet gerenoveerd worden, kun je een specialist raadplegen. Hij zal dan een energieaudit van jouw woning uitvoeren. Die kun je ook met je lening financieren. Na de audit heb je een beter beeld van de werken die kunnen worden uitgevoerd en wat er het beste eerst gebeurt. Dan kun je ook makkelijker berekenen wat het allemaal gaat kosten.

 

2. Je woning isoleren

Misschien heb je al een goed verwarmingssysteem, maar zonder goede isolatie blijft het voordeel beperkt. Als je je huis goed isoleert, kun je het energieverbruik sterk verminderen. De facturen worden dan ook lichter!

Je kunt de ecologische renovatielening gebruiken om:

  • Muren, vloeren en dak te isoleren
  • Dubbele beglazing of hoogrendementsglas te plaatsen
  • Een groen dak te laten plaatsen:  zo'n dak isoleert niet alleen tegen warmte en koude, maar dempt ook lawaai, verlengt de levensduur van de dakstructuur en... het ziet er heel mooi uit.

 

3. Een verwarmingssysteem installeren

Natuurlijk dekt een ecologische renovatielening ook verschillende soorten verwarmingsinstallaties:

  • De vervanging van een oude verwarmingsketel
  • De installatie van een waterverwarmingssysteem op basis van zonne-energie
  • De aansluiting van een warmteregulatiesysteem op een bestaande centrale verwarming, dankzij thermostatische radiatorkranen of een klokthermostaat
  • De installatie van een pelletkachel.

 

4. Zelf energie produceren

Ten slotte helpt een ecologische renovatielening ook als je een systeem wilt installeren om zelf energie te produceren. We hebben het dan natuurlijk over zonnepanelen, maar dat is niet alles! Ook dit kun je installeren:

  • Een lucht/water-warmtepomp om energie te besparen
  • Een systeem om geothermische energie te produceren
  • Een systeem dat water opwarmt via zonne-energie

Je kunt ook een domoticasysteem installeren dat het energieverbruik in je woning kan optimaliseren.

 

Voor jouw financieringen is Cetelem de ideale vertrouwenspartner die je één van de beste tarieven in de markt aanbiedt. Ontdek hier jouw lening en doe meteen een simulatie zonder engagement.

Kredietvorm: lening op afbetaling.

 

Zo, ben je klaar om je woning ecologisch te renoveren?

 

Lees ook: Renoveren om te besparen: 5 noodzakelijke investeringen.

 

Benieuwd naar meer artikelen of video’s? Surf naar onze blog en meld je aan voor de nieuwsbrief!

 

*Kredietvorm: lening op afbetaling.