Let op, geld lenen kost ook geld

Het consumentenkrediet is de populairste lening in België. Onlangs maakte de Nationale Bank van België bekend dat er meer dan 7 miljoen lopen. Dat zijn er twee keer meer dan hypothecaire leningen! De meeste Belgen hebben met andere woorden een consumentenkrediet. Maar welke projecten financieren ze ermee en voor welke bedragen?

 

  • Het bedrag dat we gemiddeld lenen

Het bedrag hangt gewoonlijk af van het project. Voor tweedehandswagens wordt er bijvoorbeeld gemiddeld € 17.000 geleend, maar voor een nieuwe wagen € 20.000, voor renovatiewerken om en nabij de € 15.000 en voor projecten zonder specifiek doel ongeveer € 8.000.*

 

  • De populairste leningen en projecten

De persoonlijke lening is de meest gevraagde lening. De 3 projecten die er het vaakst mee worden gefinancierd, zijn:*

1. renovatiewerken die niet met een klassieke renovatielening kunnen worden gefinancierd;

2. een wagen die ouder is dan 36 maanden en niet met een klassieke autolening kan worden gefinancierd;

3. materiële zaken zoals nieuwe meubels.

 

 

Daarna volgt de autolening. Ook deze is zeer populair en komt op de tweede plaats, juist na de persoonlijke lening. Op de derde plaats staat ten slotte de renovatielening die zowel voor klassieke renovatiewerken als ecologische werken erg gevraagd is.

 

Heel wat mensen rekenen op een consumptielening om hun projecten tot een goed einde te brengen. Ze biedt namelijk heel wat voordelen!

 

Wil je je project financieren? Simuleer vandaag nog je lening en dien je aanvraag online in op cetelem.be. Ons team staat ook steeds tot je beschikking voor advies. Contacteer ons! 

 

Lees ook het artikel: ontdek welk krediet het beste bij jouw behoeften past!

 

 

* Cijfers van Cetelem