Let op, geld lenen kost ook geld

Maakt u deel uit van de 50% Belgen die beïnvloed worden door de nulstelling

Een belangrijk onderwerp dat 1 Belg op 2 aangaat.  In onze video antwoorden we op de meest gestelde vragen rond dit onderwerp.

Wat is het net ? Voor wie ? Waarom ? Wanneer ? En hoe ?

De nulstelling is een Belgische wet die bedoeld is om de consument te beschermen tegen overmatige schulden. Ze is van toepassing op iedereen die een betaalkaart heeft die gekoppeld is aan een kredietopening.

Deze wet verplicht de consument om het totale verschuldigde bedrag van zijn kaart vóór een bepaalde datum tot nul terug te brengen. Die datum is de nulstellingsdatum.

Het niet naleven van deze wet kan ernstige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld: een melding bij de Nationale Bank, het blokkeren van uw kaart en het weigeren van toekomstige financieringsaanvragen. Dat betekent dus dat belangrijke aankopen op krediet voor u dan niet langer mogelijk zijn.

Daarom is het essentieel dat u deze wet naleeft en altijd correct terugbetaalt. U kunt uw kaart dan blijven gebruiken voor uw aankopen en uw toekomstige plannen in alle gemoedsrust financieren.

Bij Cetelem vindt u de nulstellingsdatum en het totaal verschuldigde bedrag op al uw rekeninguittreksel. En bij ons staat er ook een heel team klaar om u te helpen als u meer informatie nodig hebt!

 

Een onderwerp dat moeilijk lijkt, maar dat we simpel kunnen uitleggen in 1 minuut.

 

Ontdek ook: een online lening: onze tips voordat je eraan begint!