Let op, geld lenen kost ook geld

Om op je werk te komen zijn natuurlijk alle middelen goed, maar in de stad loopt het verkeer vaak vast en dan sta je dus stil. Tenzij je een handig en snel vervoermiddel op wieltjes gebruikt!

 

Welk van de nieuwe middelen om je in de stad te verplaatsen kies jij?  In dit artikel geven we je een overzicht van wat de markt momenteel te bieden heeft. En voor de financiering is er dan de Mobiliteitslening van Cetelem.

 

Representatief voorbeeld : Lening op afbetaling voor een elektrisch vervoersmiddel van 2.100 EUR, jaarlijks kostenpercentage (JKP) van 1,99 % (vaste jaarlijkse debetrente : 1,96 %). Maandelijkse afbetaling van 89,30 EUR/maand in 24 maanden. Totaal te betalen bedrag 2.143,20 EUR.

 

Een verplaatsing in de stad is soms een echte nachtmerrie, zeker tijdens de spits. Of je nu voor de auto of voor het openbaar vervoer kiest, als het druk is sta je al gauw in de file! Met de fiets gaat het in dat geval sneller, alleen is de infrastructuur niet altijd ideaal. De nieuwe, elektrische vervoermiddelen zijn dan een goed alternatief. Ontdek ze snel!

 

  • De segway*

Een segway is een platform met 2 wielen, dat voorzien is van een stabilisator en een stuur. Je kunt je ermee verplaatsen met een snelheid van maximaal 20 km/u en de actieradius is 30 tot 40 km.

De bekendste is die van het merk Segway*, vandaar dat die naam soms als typenaam wordt gebruikt. Segway* is een gedeponeerd handelsmerk van het bedrijf Segway Inc.

Oorspronkelijk werden segways ontwikkeld voor professioneel gebruik en waren ze erg duur. In Frankrijk worden ze bijvoorbeeld gebruikt door de gemeentepolitie.

Bij het grote publiek worden ze steeds populairder. Logisch dus dat er ook mini-uitvoeringen zijn verschenen, de zogenaamde hoverboards. Die zijn lichter en hebben geen stuur. Door lichtjes met je lichaam naar voren te hellen, zet je ze in beweging. Hiervoor moet je natuurlijk wel een goed evenwicht hebben!

Het voordeel van een segway is dat hij veel minder plaats inneemt dan een fiets en geen CO2 uitstoot. Een nadeel is de prijs. Je kunt al een hoverboard kopen voor zo’n € 500, maar de prijzen stijgen snel en voor een topmodel moet je toch al gauw rekenen op € 2000 of meer.

 

  • Elektrische fiets

Trappen moet je nog altijd op een elektrische fiets, maar de motor helpt je en dat is erg handig, zeker als je bergop moet. Sommige modellen hebben niet alleen een elektrische motor, maar ook een elektrische rem, waardoor de remafstand korter is.

Met een elektrische fiets kun je je snelheid verhogen zonder harder te trappen, zodat je grotere afstanden kunt afleggen zonder extra inspanning. Zo kom je frisser aan op je bestemming, wat erg prettig is als je bijvoorbeeld met de elektrische fiets naar je werk gaat.

Belangrijk om te weten is dat een elektrische fiets sneller kan dan 25 km/u, maar wettelijk als een rijwiel met hulpmotor wordt beschouwd. Je hebt dan ook een gelijkvormigheidsattest nodig, een BA-verzekering én een rijbewijs type AM als je na 14/02/1961 geboren bent. Het dragen van een helm is eveneens verplicht.

Naargelang het model betaal je voor een elektrische fiets € 1000 tot € 3000. Dat bedrag kun je financieren met een fietslening. De batterijen moeten gemiddeld om de 4 jaar vervangen worden, een uitgave om rekening mee te houden.

Goed om te weten is dat je recht hebt op een kilometervergoeding als je met de elektrische fiets naar je werk komt. Bespreek het met je werkgever!

 

  • Elektrische step

Van de elektrische vervoermiddelen is dit het goedkoopste. Er zijn al modellen vanaf € 100! Een step weegt tussen 7 en 18 kg en je kunt er een snelheid van 24 tot 40 km/u mee halen. Net als de elektrische fiets wordt een elektrische step als een rijwiel met hulpmotor beschouwd, met alle verplichtingen die dat met zich meebrengt.

Het opladen van de batterij duurt 2 tot 12 uur. De actieradius is 20 tot 40 km, afhankelijk van je lichaamsgewicht en het profiel van je route (hellingen enz.).

Niet vreemd dus dat de elektrische step steeds populairder wordt.

 

Bij Cetelem begeleiden wij onze klanten bij hun klassieke en ecologische plannen. Wij weten dat de aankoop van een nieuw type vervoermiddel een flinke hap uit je budget kan nemen. Daarom hebben wij de Mobiliteitslening ontwikkeld. Deze is speciaal bedoeld voor de financiering van nieuwe vervoermiddelen, of die nu elektrisch zijn of niet. Cetelem biedt een aantrekkelijke tarief, waarmee je van aantrekkelijke voorwaarden profiteert om jouw aankoop te financieren.

 

Wil je meer weten over de Mobiliteitslening of een simulatie maken? Klik hier

Benieuwd naar meer artikelen of video’s? Surf naar ons blog en meld je aan voor de nieuwsbrief!