Let op, geld lenen kost ook geld

Maak kennis met Bednet en Take Off, twee verenigingen waarvoor onze medewerkers zich hebben ingezet.

 

AlphaCredit, met Cetelem als merk voor particulieren, is een toonaangevend speler op de markt voor consumptiekredieten. Als onderneming willen wij verantwoord handelen en betrokken zijn bij het maatschappelijk leven in België. Het hele jaar door ontwikkelen wij uiteenlopende acties om het milieubehoud te bevorderen, de risico's van overmatige schuldenlasten te beperken, financiële opvoeding te verbeteren en verenigingen te steunen die dezelfde waarden hebben als wij.

 

In april en mei hebben wij Bednet en Take Off gesteund. Wij leggen graag uit waarom.

 

  • Dit is geen toeval

Een maand lang hebben alle medewerkers geld ingezameld en daarna een picknick georganiseerd. Wat dat heeft opgeleverd? 3 kilo kleingeld en 130 collega’s die zich tegoed hebben gedaan aan de hapjes die onze vrijwilligers hadden bereid. De winst is integraal overgemaakt aan de twee verenigingen, die zodoende in totaal 4.000 € ontvingen.

 

Dit is geen toeval! Op deze manier steun bieden is iets wat ons ter harte gaat en helemaal in lijn is met onze burgerlijke verantwoordelijkheid: het bevorderen van de sociale en economische integratie via digitalisering. 

 

  • Meer weten over Bednet en Take Off

Deze twee verenigingen stellen het nodige materiaal ter beschikking van scholieren en studenten die door een ziekte, ongeval... niet naar school kunnen en zo via internet de lessen kunnen volgen. Zo houden ze contact met hun leraars en vrienden, terwijl ze hun schoolleven en sociale contacten op peil houden!

 

Ontdek meer over Bednet op https://bednet.be en over Take Off op www.takeoff-asbl.be 

 

Benieuwd naar meer artikelen of video’s? Surf naar ons blog en meld je aan voor de nieuwsbrief!