Let op, geld lenen kost ook geld

Cetelem zet 5 noodzakelijke investeringen op een rij.

 

Je woning renoveren kan je flink wat energie en geld besparen.

  • Isoleer het dak

Een van de eerste maatregelen is het isoleren van je dak. Je kunt hiermee tot wel 1.000 liter brandstof per jaar besparen en deze investering rendeert in minder dan 5 jaar.

 

  • Raamwerk en dubbele beglazing

Verander het raamwerk in je woning en bespaar geld. Nieuwe dichte frames met dubbele of driedubbele beglazing kunnen renderen op 5 jaar tijd. Een erg winstgevende renovatie.

 

  • Vervang je verwarmingsketel

Veel oudere woningen hebben ook een oude verwarmingsketel die veel energie verbruikt. Een nieuwe verwarmingsketel kan je veel geld doen besparen. In België wordt de verkoop van een verwarmingsketel op stookolie geleidelijk aan verboden. Het Vlaamse Gewest komt als eerste aan de beurt en wil dat vanaf 2021 verbieden. Kies voor een ketel op gas of een geothermische warmtepomp. In sommige regio's kan je zelfs een warmtepomp installeren die minder verbruikt en 4x meer energie produceert.

 

  • De thermostaat

Houd de temperatuur in iedere ruimte nauwkeurig in de gaten en plaats thermostatische kleppen op je radiatoren. Denk ook aan een slimme en geconnecteerde centrale thermostaat. Zo bespaar je tot wel 30% energie. Een eenvoudige renovatie die heel wat oplevert.

 

  • Warm water op zonne-energie

Temperatuursensoren zijn goedkoper dan zonnepanelen. Ze worden onder het dak geplaatst en zorgen ervoor dat je enkele maanden per jaar gratis warm water hebt. Heb je een dak dat naar het zuiden is gericht, aarzel dan zeker niet.

 

Informeer naar de steunmaatregelen voor renovatie in het gewest waar jij woont. Dankzij de subsidies wordt jouw investering financieel alleen maar interessanter. Voor de financiering van het overige deel is Cetelem jouw vertrouwenspartner bij uitstek die een van de meest voordelige rentevoeten van de markt aanbiedt. Bereken uw lening nu vrijblijvend met behulp van de simulator. Kredietvorm: lening op afbetaling.

 

Lees ook: wat kun je financieren met een ecologische renovatielening?

 

Voor meer artikelen of video’s, surf naar onze blog en meld je aan voor de newsletter!