Let op, geld lenen kost ook geld

Dit zijn de 3 stappen die je moet naleven. Stap 1: hoe gaat je project eruitzien? Stap 2: prijzen vergelijken. Stap 3: bereken je budget.

Sinds maart hebben we allemaal veel thuis gezeten. Heb jij daardoor ook zo’n zin gekregen om je woning wat te upgraden? Misschien door extra comfort of anders door een opknapbeurt. Eén ding is zeker: dit is hét moment om daar tijd in te investeren! Om het werk te plannen hebben wij een methode in 3 efficiënte stappen voor je.

 

  • Beter wonen: bepaal je prioriteiten

Er zijn heel wat manieren om je woning te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het comfort van je interieur (meubelen, elektro, hifi...) of aan meer praktische zaken (muurkasten, ingerichte keuken, dressing...). En er zijn natuurlijk ook extra’s (jacuzzi) of een renovatie om zuiniger te wonen of je woning een meerwaarde te geven (isolatie, zonnepanelen, veranda, aanbouw, terras, zwembad...).

Heb je verschillende projecten? Zet ze op papier en bepaal wat voorrang heeft. Als je eenmaal weet waarmee je wil beginnen, dan kun je gaan plannen.

 

  • De planning van een project: een methode in drie stappen

Dit zijn de 3 stappen die je moet naleven:

Stap 1: hoe gaat je project eruitzien?

DE eerste stap moet zijn dat je bepaalt wat je precies wil gaan doen en dus hoe het eindresultaat eruit moet zien. Hoe doe je dat? Met foto’s! Verzamel foto’s van elementen die je leuk vindt en die je inspiratie geven voor je plannen. Maak daarna een selectie uit al die foto’s, zodat je een beeld krijgt van wat je precies wil realiseren. Google Image is je bondgenoot en Pinterest is een onuitputtelijke bron van inspiratie!

Het visualiseren van je project mag gerust wat tijd in beslag nemen. Het is niet alleen leuk om te doen, maar ook erg nuttig voor stap 2 en 3.

 

Stap 2: prijzen vergelijken

Nu je precies weet wat je wil, is het tijd om leveranciers te contacteren, je plannen met hen te bespreken en hun offertes te vergelijken. De prijsverschillen kunnen verrassend groot zijn! Let er wel op dat de offertes die je vergelijkt gelijkaardig zijn. Prijzen vergelijken is zeker de moeite waard, want zo krijg je het best mogelijke resultaat voor de best mogelijke prijs.

En vergeet het extra budget niet dat je moet voorzien of vrijmaken. Kies je voor een zwembad, denk dan ook aan het onderhoud. Wil je de tuin laten aanleggen, dan moeten struiken en bomen elk jaar gesnoeid worden. Natuurlijk kun je je budget ook wat verminderen door zelf bepaalde klussen uit te voeren!

 

Stap 3: bereken je budget

Zijn alle offertes binnen? Dan is het tijd voor je rekenmachine. Voor je budget bereken je wat je nodig hebt, inclusief een reserve voor als het totaal hoger uitvalt. En denk ook aan de gerelateerde kosten (bijvoorbeeld een paar keer uiteten terwijl je nieuwe keuken wordt geïnstalleerd).

 

Tegen welke rentevoet? En hoe lang ga je dan terugbetalen? Zet eerst alle elementen op papier zodat je aan de hand van alle nodige informatie kunt beslissen. Om je project gedeeltelijk of volledig te financieren, kun je vanop afstand en in alle veiligheid een renovatielening of een persoonlijke lening aanvragen bij Cetelem. Dat kan gewoon online en tegen een super tarief! Simuleer je lening nu. Meer info. 

 

Lees ook: met deze tips haal je meer comfort in huis!

Op onze Facebookpagina en Youtube, in ons blog en in onze nieuwsbrief delen we ook nog andere informatie.

Zorg goed voor jezelf en voor je dierbaren!